Op gebied van sociaal ondernemen adviseert en ondersteunt Kwant & Co ondernemers die maatschappelijke relevantie als onderdeel van hun bedrijfsresultaten willen maken. Die omslag is in belang van de samenleving en versterkt tevens de betrokkenheid van werknemers bij een onderneming en maakt de kans groter op behoud van waardevolle medewerkers.

De advies mogelijkheden voor commerciële ondernemingen:

– Basis-scan van het bedrijf bestaat uit een analyse van taken en (deel) functies die zich lenen voor mensen met een arbeidsbeperking en de mogelijkheden om mensen te werven inclusief de cliëntgebonden regelingen die de werkgever kan aanvragen. De tijd die nodig is voor de basis-scan met advies bedraagt -afhankelijk van de omvang van het bedrijf en de complexiteit van de taken- 16 tot 32 uur.

– Uitgebreide scan en advies om de inzet van medewerkers duurzaam te maken, de interne organisatie in te richten om mensen te begeleiden en werkplezier te vergroten. Benodigde tijd voor de uitgebreide scan en advies 20 a 40 uur

– Begeleiding bij de implementatie van de adviezen binnen de organisatie. Tijdsinvestering in overleg.

In een oriënterend gesprek kunnen we de vragen en wensen bespreken en op basis daarna ontvangt u een voorstel voor een adviestraject op maat.